Zoek hier naar je onderwerp

Help, ik wil ook op stap

mijn ouders maken me gek

ik wil ook stappen

Dilemma voor: Algemeen

Help, mijn ouders maken me gek. Ik ben 17 jaar en heb op school de opdracht om een maatschappelijk thema te beschrijven en heb bedacht dat ik ook in het echt wel antwoord op mijn vraag zou willen, want ik weet echt niet wat ik moet doen.
Ik woon van zondag tot woensdag bij mijn vader en van donderdag tot zondag bij mijn moeder. Inmiddels gaat dit nu al drie jaar heel erg goed, maar tijden veranderen. Ik houd ontzettend veel van mijn vader en ook van mijn moeder, maar nu komt het probleem. Ik wil graag op stap en van mijn moeder mag ik dat niet omdat ik te jong ben. Mijn vader zegt dat het wel moet kunnen omdat hij tenslotte ook op zijn 17e op stap ging.
Maar…ik ga al jaren pas op zondagochtend naar mijn vader en de vrijdag en zaterdag, dé stapavonden, ben ik altijd bij mijn moeder. Het omruilen is bij allebei eigenlijk niet echt bespreekbaar denk ik, want ze roepen steeds dat ze het zo fijn vinden dat we allemaal goed met elkaar overweg kunnen en geen gedoe hebben. En dan moet ik mijn moeder vertellen dat ik wél ga stappen als ik bij papa ben en zij vindt dat niet goed.
Dat het zo fijn is, geldt vooral voor hen maar niet voor mij! Hoe kan ik klaar krijgen dat ik wél op stap kan gaan? Al mijn vriendinnen gaan!

een wanhopig meisje

Wilt u reageren? Reacties naar duurzaamouderschap@levgroep.nl