Zoek hier naar je onderwerp

Tussen mama en papa

Wat kan ik doen?

Is het goed als ik ze wat later op kom halen?

Dilemma voor: Algemeen

Tussen papa en mama

Sinds twee jaar zijn de vader van mijn kinderen en ik gescheiden. Ik ben er trots op dat we dat op een rustige manier gedaan hebben. En de eerste 1 ½ jaar liep ook de omgang met de kinderen (nu 7 en 9) heel goed. Maar sinds een half jaar heeft hij een vriendin, en sinds die tijd zegt hij regelmatig af, of wil hij de kinderen maar een half weekend. Ik vind dat niet erg, ik heb de kinderen graag om me heen. Maar zij zijn zo teleurgesteld als papa hen weer later komt halen. Ik heb hem dat al een paar keer geprobeerd te vertellen, maar dan reageert hij heel geïrriteerd. Hij zegt dan dat ik zeker liever iets voor mezelf doe en de kinderen niet wil hebben. Het lukt me niet hierover met hem te praten. Hoe pak ik dit aan?
Erica

 

Beste Erica,

Als je hem wilt bereiken zou een moment dat er geen kinderen bij zijn en er geen haast is, het beste zijn. Dan kun je afspreken dat hij er eens over nadenkt en het je laat weten.

Loes.

 

 Lieve Erica.

Mijn ex en ik hadden dit ook na een tijdje. Toen heb ik voorgesteld om ons te richten op de komende periode. Daar hebben we toen afspraken over gemaakt. Zo konden wij beiden aangeven hoe we er erin stonden. Dat was erg helpend. Nu gaan de kinderen het ene weekend op zaterdag en het andere weekend blijven ze slapen. Door dit zo af te spreken is het voor de kinderen ook duidelijk en hebben ze die teleurstelling niet meer.

Anoniem.