Zoek hier naar je onderwerp

Meebuigen of Grenzen stellen?

week 18

Meebuigen of Grenzen Stellen?

Dilemma voor: Algemeen

Sinds een half jaar ben ik gescheiden. We hebben een duidelijke omgangsregeling, maar mijn ex houdt zich daar niet aan. Regelmatig neemt hij contact op met de kinderen en zegt dan dat hij niet zal komen. Tegen mij zegt hij niets. Nu heb ik me voorgenomen om de volgende keer als hij niet met mij communiceert met de kinderen weg te gaan, zodat hij voor niets komt. Zou hij dan snappen dat hij mij op de hoogte moet brengen?

Een moeder

 

Snap je gevoel (ik zal ‘m es leren!). Ben alleen bang dat het averechts gaat werken en de communicatie juist gaat verstarren. Ik denk dat het beter is dat je vader hierop rechtstreeks aanspreekt. Hoe ervaren de kinderen dit trouwens? Ik kan me voorstellen dat zij deze manier van communiceren ook niet prettig vinden. Wellicht dat dat je boodschap naar vader moet zijn; communiceer via mij, dan belasten we de kinderen ook niet met onze ‘sores’, want volgens mij wil geen een ouder dat kinderen ‘overbodige’ last hebben van de gevolgen van een scheiding. Sterkte!

Een inwoner van Helmond

 

Beste moeder,

 

Ik ben al een tijdje gescheiden en snap je dilemma. Ook snap ik je frustratie die ik een beetje tussen de regels door lees. Het is vervelend als er niet op je goeie manier gecommuniceerd wordt. Heb je het al geprobeerd met hem te bespreken, aangegeven dat jullie een bezoekersregeling hebben en dat hij daar verantwoordelijkheden in heeft. Misschien kan je aangeven wat je wel prettig zou vinden. Dus als hij geen tijd heeft hij dit netjes naar jou communiceert,  hij hoeft niet persé te bellen een appje is ook genoeg. Je kan misschien ook aangeven dat het op deze manier belastend is voor de kinderen. Ik snap het idee achter je verhaal dat je weg wilt zijn wanneer hij komt, maar ik denk dat dat voor de kinderen ook vervelend is. Ik zou het bespreekbaar maken en misschien is er wel een reden waardoor hij zich niet aan de afspraak kan houden. Mocht dit lukken kan je altijd nog andere stappen onder nemen.

Goed dat je hebt geschreven,

groetjes en succes.

 

Beste moeder,

Je ex communiceert blijkbaar liever direct met de kinderen. Dat is misschien niet fijn voor jou, maar hij neemt in ieder geval wel zelf de verantwoordelijkheid om tegen zijn kinderen te zeggen dat hij niet kan komen, en laat dat niet aan jou over. Durven jouw kinderen hem te vertellen dat ze teleurgesteld zijn als hij niet komt? Misschien kun je hen stimuleren om dat wel te doen. Uiteindelijk is het hun vader en moeten zij met hem verder. Dan is het fijn als ze zich wel kunnen uiten naar hem.

Succes, en probeer afstand te houden van je wraakgevoelens.

Een betrokken medebewoner van Helmond