Zoek hier naar je onderwerp

bericht van een wanhopige vader

week 7

Mijn ex-vrouw sluit mij buiten

Dilemma voor: Algemeen

Nadat mijn vrouw en ik gescheiden zijn regelt zij van alles voor de kinderen, zonder mij daar in te betrekken. Ze gaat naar de ouderavond van school zonder mij op de hoogte te brengen, en ik wist ook niet dat onze dochter balletvoorstelling had. Het lijkt wel of ze mij buiten wil sluiten, terwijl ik toch de vader ben. Mijn dochter was echt teleurgesteld dat ik niet was wezen kijken. Ik overweeg om naar de rechter te stappen zodat die haar kan verplichten om mij op de hoogte te houden. Wat zou u doen?
Een wanhopige vader

-O wat lijkt mij dit lastig!!! De rechter is wel een hele grote stap… Is er een mogelijkheid om met school en de balletschool contact op te nemen om te vragen of ze jou als vader alle uitnodigingen en informatie willen sturen? Ben je ook niet meer afhankelijk van je ex. Succes!
Een stadsbewoner

-Dag Wanhopige vader,

Ik heb je bericht gelezen wat heel vervelend is en tevens voor mij en vele andere mannen herkenbaar.
Dus 1 schrale troost is dat je niet de 1e bent die tegen dit probleem aanloopt.

Nou vader, je ex-partner wat vroeger je maatje was en je over deze dingen informeerde is waarschijnlijk boos, en boze mensen kunnen niet goed met elkaar omgaan of communiceren. Ja je leest het goed communiceren is moeilijk en vooral voor boze mama’s en papa’s. Leg jezelf hier bij neer en onderneem zelf actie.
Als eerst zou ik mijzelf de vraag stellen. Wat kan ikzelf (papa) doen om wel geïnformeerd te worden over de balletvoorstelling van mijn dochter? Hoe komt je ex-vrouw aan deze informatie.
• Schrijf jezelf in voor de nieuwsbrief van de balletvereniging.
• Check facebook indien de balletvereniging dit heeft.
• Check de website van de balletvereniging.
• Maak een plan en ga naar de balletvoorstelling.
U kunt niet buiten gesloten worden door uw ex-partner, het zijn tevens uw kinderen. Voor uw ex-partner is het alleen maar leuk om dit in de krant te lezen dat u zich buiten gesloten voelt. Dit geeft uw ex-partner een goed gevoel. En neem van mij aan er zullen nog meer van dit soort acties van uw ex-partner volgen. Reageer er niet op en laat varen………………Leg u zelf hier bij neer en kijk niet terug uit maar vooruit. Geniet van de leuke momenten die nog gaan komen met uw dochter. Ga niet dezelfde acties ondernemen als uw ex-partner maar geeft het goede voorbeeld aan uw kinderen. Het zal zich uiteindelijk terug betalen, geloof me.
D. te Helmond

zolang moeders in dit land blind gesteund blijven worden door instanties die betrokken zijn bij echtscheidingen (op uitzonderingen binnen instanties na) , en daarmee met onschendbaarheid in een machtspositie gehouden worden, zal er niets veranderen in Nederland. We roepen terecht in NL dat er op veel vlakken nog geen gelijke rechten en behandeling is voor vrouwen, en dat er nog een lange strijd te voeren is in dat kader. Maar waar blijven de gelijke behandeling en rechten van vaders in/na echtscheiding? Of is dat niet commercieel aantrekkelijk genoeg?
Advies: vader, probeer een dossier op te bouwen, en hoop dat je een hulpverlener en rechter vindt die wel snappen dat vaders en kinderen (waarvan velen meisjes , oh de ironie) elkaar nodig hebben.
Een meelevende vader