Zoek hier naar je onderwerp

Dagelijkse dilemma's

Wat vind jij?

Dilemma

Als ouders gaan scheiden
Vaak hoor je dat scheiden met kinderen steeds meer normaal is. Daardoor lijkt misschien wel dat de gevolgen van scheidingen voor kinderen steeds minder negatief zijn. Er zijn zoveel kinderen die dit meemaken, dat je als kind nooit de enige bent die gescheiden ouders heeft. Toch komt uit onderzoek dat dit niet klopt. Er scheiden wel veel ouders, maar de gevolgen zijn nog steeds negatief voor kinderen. (Metz & Schulze, Spruijt 2007).
Het onderwerp scheiden is niet populair. Soms is het zelfs moeilijk om erover te praten met je omgeving. Veel mensen ervaren de aandacht van hun omgeving en social media voor scheiden als negatief. Daardoor is het voor veel mensen moeilijker om te praten over je eigen scheiding.
Ouders uit de denktank ervaren deze vooroordelen of anders gezegd deze taboes. Zij geven aan dat over scheiden en wat daar bij komt kijken praten kan helpen en bijdragen aan het normaliseren.
Door een dilemma discussie te voeren willen we het onderwerp scheiding openlijk bespreken, normaliseren. We gaan praten over scheiden en er geen oordeel aan te geven. Dit doen we door een regelmatig terugkerende interactieve discussie te voeren. Het thema zal steeds scheiding, relatie en duurzaam ouderschap zijn.

Reacties op de dilemma’s kunnen gestuurd worden naar duurzaamouderschap@levgroep.nl