Zoek hier naar je onderwerp

Voor jeugd

Wat betekent een scheiding voor jou?

Jeugd

brief aan alle kinderen van gescheiden ouders

Kind zijn van gescheiden ouders.

Als je SamSara bezoekt, betekent dat waarschijnlijk dat je gescheiden ouders hebt of dat je denkt dat je ouders misschien wel gaan scheiden. Misschien had je het al een tijdje gedacht, maar het kan ook zijn dat de mededeling dat je ouders gaan scheiden onverwacht kwam.

Als je ouders gaan scheiden dan gebeurt er meestal veel in je leven. Gescheiden ouders hebben is meestal niet fijn. Kinderen van gescheiden ouders hebben vaak veel vragen.

Op SamSara vind je informatie waar jij voor vragen over kinderen en echtscheiding of hulp voor kinderen van gescheiden ouders terecht kunt.

Wat belangrijk is om te weten

Als ouders gaan scheiden of je ouders zijn gescheiden, kunnen kinderen daar niets aan doen. Kinderen zijn niet verantwoordelijk als ouders gaan scheiden. Problemen over gescheiden ouders die te maken hebben met kinderen en scheidingen zijn zeker niet jouw taak. Jij hebt net als alle kinderen van gescheiden ouders recht op hulp en ondersteuning bij wat jou overkomt.

Als je merkt dat jouw ouders gaan scheiden of je ouders zijn gescheiden en je op dit moment niet zo goed kunnen steunen omdat ze daar zo mee bezig zijn, dan is het belangrijk dat jij ergens anders hulp zoekt. Dat kan zijn bij familie of kennissen, of bij de ouders van een vriend(in). Je kunt ook kijken op SamSara bij wie je nog meer terecht kunt met jouw verhaal. Vertellen aan iemand die je vertrouwt over dat je ouders gaan scheiden of over de scheiding van je ouders voelt vaak wel goed. Er zijn veel mensen die gescheiden ouders hebben of met ouders die gaan scheiden te maken hebben.

Wil je graag met iemand praten over de scheiding van je ouders of heb je vragen?
Ben jij kind van gescheiden ouders of heb jij gescheiden ouders?

Op SamSara vind je hoe je snel door kunt klikken naar allerlei hulp!

Lees meer

Partners