Zoek hier naar je onderwerp

Online hulp

Ervaringen delen

Online hulp voor ouders

Geen enkele ouder wil dat zijn of haar kinderen lijden onder de echtscheiding. Ouders gaan daarom vaak op zoek naar tips om de echtscheiding voor de kinderen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarvoor is online informatie aanwezig. Soms worden ook online cursussen aangeboden.

Voor alle gescheiden ouders, online
Deze online workshop is ontwikkeld en wordt aangeboden door Villa Pinedo.

  • Exclusieve filmpjes waarin kinderen geïnterviewd worden en openhartig vertellen over hun ervaringen
  • Inzichten, tips en praktische oefeningen van kinder- en gezinstherapeuten. Tools waarmee je meteen aan de slag kunt
  • Toegang tot het besloten forum voor gescheiden ouders
  • Het boek ‘Aan alle gescheiden ouders‘ (t.w.v. € 18,95) ter verdieping.

Tijdsinvestering
De online workshop ‘Voor alle gescheiden ouders’ duurt 6 weken. Je ontvangt wekelijks filmpjes en opdrachten waarin kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen en advies geven. De opdrachten zijn gemaakt door kindertherapeuten van het Lorentzhuis.

Kosten
€ 29,- per module, of € 129,- voor alle modules. De betaling verloopt rechtstreeks met Villa Pinedo.
Voor actuele informatie zie website Villa Pinedo

 

Scheidingsatlas

Ouders die gaan scheiden, verbreken hun relatie als partners.  Maar ze blijven wel sámen ouders van hun kinderen. Deze verandering brengt extra vragen en onzekerheden met zich mee, zoals hoe beleven de kinderen de scheiding? Kun je ze als vader of moeder helpen wennen aan de nieuwe situatie, en hoe doe je dat? Hoe zorg je goed voor jezelf en voor je kinderen? En ouderschap na scheiding, hoe organiseer je dat? Ook communicatie met de andere ouder komt aan de orde.

De training ScheidingsATLAS sluit hierbij aan door deelnemers informatie te geven en te ondersteunen. Het biedt concrete tips over ondersteuning van kinderen en communicatie met de andere ouder. Deelname is gratis en er is ruimte voor nieuwe aanmeldingen! Aanmelden kan op de website van TNO.

Partners