Zoek hier naar je onderwerp

Werken met gescheiden gezinnen

Welke hulp, wanneer en voor wie?

Professionals. Hulp bij opvoeden

Samsara hulp bij opvoeden

SamSara is mede vanuit de ervaringsexpertise van jeugd en ouders ontwikkeld. Het is de plek waar je informatie voor hulp bij opvoeden, relatieproblemen en echtscheiding, relevant voor Helmond, vindt.

Omdat we binnen de samenwerking in het Helmondse met elkaar hetzelfde doel onderschrijven; inzetten op voorkomen van negatieve(re) gevolgen voor kinderen van echtscheiding en relatie problemen o.a. door hulp bij opvoeding, stellen we dat we aanvullend voor elkaar zijn.
SamSara is zo ingericht dat je de beoogde informatie makkelijk en categorisch kunt vinden. Daarnaast zijn er doorlink mogelijkheden naar websites van organisaties waar specifiekere hulp bij opvoeding en informatie wordt getoond.

De informatie over hulp bij opvoeden op SamSara is bedoeld voor professionals en beroepskrachten, maar ook voor ouders, jeugd en hun familie, vrienden en netwerk.

Social Wall

Voor dynamiek is er een social wall met actuele informatie.
De actuele informatie komt uit hashtags van social media. De social wall wordt dagelijks ververst.

Dilemma

De blogpagina voor hulp bij opvoeden bestaat steeds uit een dilemma door een lezer ingebracht. Daar hebben andere lezers op kunnen reageren (via duurzaamouderschap@levgroep.nl ).
Beiden zijn geplaatst en geven inzicht in problematiek en ervaringen.
Elke keer wordt er ook nog een nieuw dilemma over hulp bij opvoeden, ouderschapsplan, wel of niet scheiden geschetst waar mensen op kunnen reageren.

Oude dilemma’s, ervaringen en inzichten over hulp bij opvoeden, ouderschapsplan of wel of niet scheiden worden bewaard.

Voor wie?

Heb jij beroepsmatig te maken met echtscheidingen, biedt jij hulp bij opvoeding op je werk?

Alle producten en diensten m.b.t. hulp bij opvoeding zijn ontwikkeld om schadelijke gevolgen van scheidingen voor kinderen te voorkomen. Inzetten op preventie ondersteunt kinderen en ouders en voorkomt dat kleine vragen groeien en problemen worden.

professionals zijn alle mensen die vanuit een professionele betrokkenheid en/of handelen te maken hebben met een gezin in een echtscheidingssituatie. Denk aan mensen als de leerkracht van school, de huisarts, de zwemleraar de vrijwillige opvoedondersteuner en de hulpverlener.
Hulp bij opvoeden beslaat een breed aspect van een luisterend oor, tot juridische hulp bij een ouderschapsplan tot allerlei andere hulp bij opvoeden.

Lees meer

Partners