Zoek hier naar je onderwerp

Informatie over werken met (gescheiden) gezinnen

Welke hulp, wanneer en voor wie?

Professionals

Samsara informeert over hulp bij opvoeden

SamSara is ontwikkeld vanuit de ervaring en expertise van jeugd en ouders. Het is een plaats waar je informatie kunt vinden over hulp bij opvoeden, relatieproblemen en echtscheiding. Samsara richt zich op de Helmondse situatie.

Binnen de samenwerking in Helmond hebben we hetzelfde doel afgesproken. We werken aan voorkomen van negatieve(re) gevolgen voor kinderen van echtscheiding en relatie problemen. Dit doen we onder andere door informatie te geven over hulp bij opvoeding. Daarbij is hulp zoveel mogelijk aanvullend aan elkaar.
SamSara is zo ingericht dat je informatie makkelijk en categorisch kunt vinden. Je kunt bijvoorbeeld informatie vinden over hulp bij wel of niet scheiden, over het maken van een ouderschapsplan, of over hulp bij opvoeden in het geval van scheiding. Daarnaast zijn er doorlink mogelijkheden naar websites van organisaties. Daar vind je specifiekere hulp bij opvoeding en/of informatie.

De informatie over hulp bij opvoeden op SamSara is bedoeld voor professionals en beroepskrachten. De informatie is ook voor ouders, jeugd en hun familie, vrienden en netwerk. Er is voor iedere groep een eigen tabblad.

Social Wall

Voor dynamiek is er een social wall met actuele informatie.
De actuele informatie komt uit hashtags van social media. De social wall wordt dagelijks ververst.

Dilemma

De blogpagina voor hulp bij opvoeden bestaat steeds uit een dilemma van een lezer. Iedereen kan reageren (via duurzaamouderschap@levgroep.nl ).
Deze reacties plaatsen we zodat er inzicht in problematiek en ervaring ontstaat.
We plaatsen daarbij  nog nieuwe dilemma’s. Dit kan gaan over hulp bij opvoeden, ouderschapsplan, wel of niet scheiden. Daar kunnen mensen weer op reageren.
Oude dilemma’s worden bewaard.

Voor wie?

Heb jij beroepsmatig te maken met echtscheidingen? Biedt jij hulp bij opvoeding op je werk?

Alle producten en diensten m.b.t. hulp bij opvoeding zijn ontwikkeld om schadelijke gevolgen van scheidingen voor kinderen te voorkomen. Inzetten op preventie ondersteunt kinderen en ouders en voorkomt dat kleine vragen groeien en problemen worden.

Professionals zijn alle mensen die vanuit een professionele betrokkenheid en/of handelen te maken hebben met een gezin in een echtscheidingssituatie. Denk aan leerkrachten van school, de huisarts, de zwemleraar de vrijwillige opvoedondersteuner en de hulpverlener.
Hulp bij opvoeden kan bestaan uit een luisterend oor,  juridische hulp bij een ouderschapsplan of allerlei andere hulp bij opvoeden.

Lees meer

Partners