Zoek hier naar je onderwerp

Maak indien het past, gebruik van prentenboeken

Moeilijke thema's vertelt op een passend niveau

Voorlezen over echtscheiding

 Voorlezen over scheidingen of als ouders gaan scheiden.

Voorlezen kan ondersteuning bieden in het scheidingsproces. De meeste jonge kinderen vinden voorlezen prettig en het biedt de mogelijkheid om een prettige kindvriendelijke sfeer te creëren.
De boodschap wordt in taal die voor kinderen begrijpelijk is verteld en ondersteund met verduidelijkende prenten. Voorlezen kan door ouders, maar ook door anderen gedaan worden.
Er zijn veel boeken over bekend, die verkrijgbaar zijn in bibliotheken, winkels en online.

Kamil, de groene kameleon door Danielle Steggink

Kamil, de groene kameleon, heeft een blauwe vader en een gele moeder. Zijn ouders krijgen steeds meer ruzie met elkaar over hun verschillende kleuren. Kamil maakt deze ruzies mee en raakt in de war van al zijn verschillende gevoelens. Hij weet niet wat hij kan doen. Totdat Kamil een grote groene kameleon tegenkomt.

Thuis bij allebei, een prentenboek over scheiden en co-ouderschap door Mike van Dam en Mirjam Laater

Waarom zijn papa en mama niet meer samen? Houden zij nog wel van mij? Elk kind dat terecht komt in een scheidingssituatie worstelt met vragen zoals deze. 
Thuis bij allebei is een warm en prachtig geillustreerd prentenboek over scheiden en co-ouderschap.  De grappige teksten bieden ouders houvast bij het bespreken van deze lastige thema’s met hun kinderen. Voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

 

 

Partners