Zoek hier naar je onderwerp

Wat kunt u doen?

Steun in alle vormen is welkom!

Familie & bekenden

Als u Samsara bezoekt betekent dit waarschijnlijk dat in uw omgeving mensen gaan scheiden of gescheiden zijn. Het kan zijn dat u steun bij scheiding of hulp bij scheiding kunt bieden. Misschien vraagt u zich af hoe het nu met de kleinkinderen moet en of u ondersteuning kunt bieden. Of hoe u met beide partners contact kunt houden.

Op deze site willen we u informeren over de plaatsen waar u over hulp bij scheiding of steun bij scheiding informatie zou kunnen vinden. Zeker is dat ondersteuning van kinderen, maar ook ondersteuning van de ouders veel kan betekenen. We willen u dan ook het volgende meegeven:

Aandachtspunt

Als twee mensen uit elkaar gaan is dat behalve voor hen ook voor hun kinderen een zeer ingrijpende gebeurtenis. Zij hebben hier niet voor gekozen, maar zien het gezin waartoe zij tot dan toe vanzelfsprekend hebben behoord uit elkaar vallen. U kunt als familie of bekende een grote steun bij scheiding voor hen zijn in het omgaan met deze gebeurtenis door het bieden van ondersteuning.

Tips:

  • laat kinderen weten dat het niet hun schuld is dat ouders uit elkaar gaan
  • Het is niet verkeerd als kinderen boos, verdrietig of van streek zijn. Probeer een luisterend oor te bieden
  • Kies geen partij voor één van beide ouders. Kinderen zijn loyaal aan beide ouders en willen graag bij beiden kunnen blijven horen.
  • Toon begrip als het kind zich anders gedraagt dan normaal
  • Doe eens iets leuks  met de kinderen

Informatie

Zoekt u informatie over relatieproblemen, echtscheiding en omgangsregelingen, steun bij scheiding of hulp bij scheiding? Kijk dan eens in de bibliotheek. U kunt daar informatie vinden over echtscheiding en over de gevolgen ervan. U kunt er ook boekjes vinden die kunnen helpen als je kinderen ondersteuning wilt bieden of het er met de kinderen over wilt hebben. Ook als u geen lid bent kunt u in de bibliotheek informatie over hulp bij scheidingen of steun bij scheidingen zoeken en lezen. Om een boek ook mee naar huis te kunnen nemen is een lidmaatschap nodig.

Op villa Pinedo kunt u informatie vinden over wat u voor ondersteuning voor kinderen zou kunnen doen.

Op het echtscheidingsspreekuur kunt u vragen stellen over uw specifieke situatie ook over hoe u steun bij scheiding of hulp bij scheiding kunt bieden.

Lees meer

Partners